Wil jij ook Leren Mediteren?

Voor meer rust in je hoofd en om ervoor te zorgen dat je dromen werkelijkheid worden?

Mediteren. Waarom is dat zo goed voor je?

Ooit hoorde ik Oprah Winfrey zeggen: 'Iedereen zou 20 minuten per dag moeten mediteren'. Waarop ik dacht: '20 minuten? Daar heb ik geen tijd voor.' Zij vervolgde... 'En iedereen die nu denkt: 'daar heb ik geen tijd voor', zou twee keer per dag moeten mediteren. Toen wist ik dat het voor mij hoog tijd was om te leren mediteren en deze 'Practice' in mijn leven te gaan integreren. Dat deed ik. Eerst af en toe, naar steeds regelmatiger en inmiddels (nagenoeg) dagelijks. Wat het je brengt en waarom mediteren eigenlijk zo goed en belangrijk voor je is lees je op deze pagina, plus wat video's over mediteren.

Leren Mediteren. Wat je op deze pagina leert:

Waarom mediteren zo belangrijk voor je is

Welke houding neem je aan bij mediteren?

Wanneer en hoe vaak je kan mediteren

Hoe je kan leren je gedachten uit te schakelen

Waar je wel of juist niet naar luistert tijdens mediteren

GRATIS 7 Day Meditation Challenge

Leren mediteren wordt nu heel erg makkelijk met de gratis 7 daagse challenge van The School of Business Growth. Ook voor niet-ondernemers want mediteren is voor iedereen!

1. Waarom Mediteren zo belangrijk voor je is

Je wilt leren mediteren. Het doel van mediteren is het creëren van innerlijke rust en stilte. Door je gedachten even uit te zetten oftewel even 'uit je hoofd te komen' maak je contact met het oudste deel van je 'Zijn'. Je ziel, je inner beïng, je intuïtie, je source energy of welke naam jij daaraan wilt geven. Wat  het effect is van in contact komen met je ziel is dat je leert daarnaar te luisteren. Je ziel weet namelijk wat jouw pad is, weet waar je heen wilt en laat jou dat pad zien. Door stilte leer je hier dus beter naar te luisteren en zal je leven stapje voor stapje worden zoals jij het idealiter wilt hebben. 

Waarom mediteren zo goed voor je is

2. Welke houding neem je aan met Mediteren?

Eigenlijk altijd als je afbeeldingen ziet van mediterende mensen is dat is de Lotushouding. Dat is met je benen gekruist in de kleermakerszit, je handen op je knieën rustend en je middelvinger en duim elkaar aanrakend. Maar NEWSFLASH... dat hoef je helemaal niet te doen. Meditatie expert Deepak Choprah zegt altijd: 'zorg dat je comfortabel zit'. En dat is het allerbelangrijkste. Zorg wél dat je ontspannen zit, het liefst met ondersteuning in je rug en je handen ontspannen op je schoot. Geen vuisten of gekromde tenen, dit indiceert spanning in je lichaam. Zo wordt leren mediteren voor jou een eitje!

7 tips om vandaag te starten met Leren Mediteren

3. Wanneer en hoe vaak je kan mediteren

Oprah had het natuurlijk bij het goede eind toen ze zei: 'Eigenlijk zou iedereen iedere dag 20 minuten moeten mediteren'. Een kwartiertje is op zich ook al fijn. En gedij je goed bij twee of meer keer per dag? Daarin ben je uiteraard vrij. Wat veel belangrijker is bij leren mediteren is dat je van te voren tijd inplant voor je meditatie moment. Zoals alles wat je in je leven prioriteit wilt geven geldt de regel: PLAN HET IN. En misschien overbodig om te zeggen maar zorg dat je niet gestoord wordt tijdens het mediteren. Vroeg in de ochtend als je gezin of huisgenoten nog slapen is altijd een fijn moment!

4. Hoe je kan leren je gedachten uit te schakelen

Ik leg het in de video met 7 tips ook al uit maar er zijn een aantal trucjes om je gedachten uit te schakelen tijdens leren mediteren. Voor ik je die tips geef eerst dit: Mediteren kan je leren, gun jezelf de tijd om beter te worden in ontspannen en 'uit je hoofd komen'. Zoals alles geldt ook hier: 'Practice makes perfect'. En ook belangrijk... maak je niet druk als je merkt dat er gedachten opkomen. Voel ze komen en laat ze ook weer gaan. Het doel van mediteren is feitelijk dat je even helemaal NIKS hoeft...


Een paar tips om je gedachten uit te schakelen:
  • Allereerst kan je je bewust focussen op je ademhaling. Tel desnoods het in- en uitademen. door je aandacht hierop te richten ben je niet aan het 'denken'.
  • Geluid in de ruimte helpt. Is er een tikkende klok, het gezoem van een apparaat of iets van buiten? Door je aandacht te richten op een monotoon geluid wordt je afgeleid van je gedachten.
  • Richt je aandacht op je interne energie. Doe het topje van je duim en middelvinger tegen elkaar aan en voel je energie stromen van binnen. Door je aandacht bewust op een bepaald deel van je lichaam te richten kom je letterlijk uit je hoofd.
  • Een mantra opzeggen in je hoofd helpt ook je af te leiden van eventuele gedachten. Het makkelijkste en meeste gebruikte mantra is: 'So ham' Sanskrit voor ik ben. Wil je geen Sanskrit mantra? Je kan ook zeggen: Ik ben, I am of Jahweh. Dit betekent allemaal hetzelfde.

5. Waar je wel of juist niet naar luistert tijdens mediteren

Sommige mensen zweren bij stilte, anderen bij geleide meditaties en weer iemand anders zal tegen je zeggen dat kalme muziek dé manier is om je te ontspannen tijdens meditatie. En het advies is hier: Probeer het tijdens jouw periode van leren mediteren allemaal zodat je kan VOELEN wat het beste bij jou past. In de GRATIS 7 Daagse meditatie waarin je leert te mediteren combineren we een mantra met een korte inleiding als begeleiding en kalme muziek. Na deze 7 dagen kan je verder met je eigen jouw eigen 'best practice'.

GRATIS 7 Day Meditation Challenge

Leren mediteren met de gratis 7 daagse challenge van The School of Business Growth. Ook voor niet-ondernemers want mediteren is voor iedereen!

'Release meditation' voor een paar minuten ontspanning in je dag