Hoe schrijf je een goed blog?

op zo'n manier dat je ook nog hoger in Google komt

Jazeker. Bloggen anno nu wordt nog steeds als actieve strategie gebruikt om hoger mee in Google te komen. Maar hoe schrijf je nou zo'n  blog? En als je het voor Google schrijft is het dan nog wel leesbaar voor mijn website bezoeker? Beide is belangrijk en de twee zijn ook nog eens goed verenigbaar. Lees dus vooral even verder.


Heb je na het lezen van deze pagina toch nog een vraag? Mail ons en we helpen je weer op weg.

Tips voor het schrijven van een goed blog

Weet wat je ideale klant wilt

Als je niet weet wat je klant of doelgroep wilt kan je ze ook niet van tips of advies voorzien. Zorg dus dat je weet waar je ideale klant naar op zoek is. Weet je het niet? Ga met je doelgroep in gesprek.

Keywords 

Als je weet wat je klant wilt is het ook belangrijk dat je weet hoe ze deze zoekvraag in Google stellen zodat jij er antwoord op kunt geven. Maak dus een keywordanalyse, of laat er één maken.

Geef antwoord

Er worden in Google dagelijks duizenden vragen gesteld. Als jij via je blog antwoord geeft op die vraag bied je jouw waarde. Daarmee plant je als het ware een zaadje van vertrouwen in het brein van je potentiële klant. 

Maak het rijk

Google houdt er enorm van als jij je website bezoeker op weg helpt. Doe dat dus ook op een rijke waardevolle manier. Vul je blog bijvoorbeeld aan met een video, een infographic of mooie foto's of graphics.

Hoe schrijf je een goed blog?