Hoe kom je hoger in Google

op zo'n manier dat je pagina's ook leesbaar blijven

Lees hier de tips die jou verder helpen
Hoger in Google komen willen we allemaal. Maar hoe werkt dat? Google heeft zich in de jaren dat het bestaat (al vanaf 1998) ontzettend ontwikkeld dat de zoekmachine die het nu is. Als je hoger in Google wilt komen met je website is het van groot belang dat je weet waar Google, als een soort schoolmeester op let in jouw website.


Nu kan je je website optimaliseren zodat je hoger komt in Google (SEO - Search Engine Optimalisation) maar hoe houd je je pagina's OOK nog lekker leesbaar voor je bezoekers? Daarmee helpen we je op deze pagina mee verder.


Lees hier onze tips. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Mail ons en we helpen je verder met onze kennis.

6 Quick tips om hoger in Google te komen

Mobile FIRST

Is jouw website nieuw en werkt hij net zo goed op een smartphone als op een computer? Helaas zie je nog steeds veel verouderde websites. Het nadeel als jouw website niet geoptimaliseerd is is dat je weg zakt in de zoekresultaten van Google. Overstappen naar een snel systeem is dan een eerste vereiste.

Snelheid

Hoe snel jouw website zich laadt is ook van grote invloed op je resultaten in Google. Je kan simpel een snelheidscheck doen met bijvoorbeeld pagespeed van Google zelf. Maar op zich zie je het snel als je site zich te langzaam laadt. Ook hier adviseren wij zo snel mogelijk over te stappen naar een systeem dat op snelheid gebouwd is.

Backlinking

Hoe vaker jouw website wordt genoemd op andermans websites, hoe beter je gevonden wordt. Vroeger was dit dé manier om hogerop te komen in Google. Tegenwoordig zijn er gelukkig meer belangrijke facetten.
Zorg dat je eigen website een spinnenweb wordt van linkjes van je ene pagina naar de andere. Zo blijft je bezoeker langer op jouw website en is dit voor Google een positief signaal dat jouw website waardevol is.

SEO geoptimaliseerd

Alle woorden, teksten, foto's en video's op jouw website tellen mee in hoe hoger jij komt in Google. De woorden waarop Google jouw site beoordeeld noemen we keywords. En dát zijn dan weer de woorden die jouw potentiële bezoeker intoetst om bij jou uit te komen. Een keyword onderzoek (laten) maken is dus stap 1 in je website optimaliseren voor Google.

Waardevolle website en pagina's bouwen

Gelukkig is Google steeds meer gaan kijken naar de daadwerkelijke waarde die je levert aan een bezoeker van jouw website. En met waarde wordt bedoelt: interessant (leesbare) artikelen, hulpvolle links naar andere bronnen, video's met uitleg, infographics en ga zo maar door. Dus jouw kennis mag als het ware van de pagina's af spatten!!

Hoe kom je hoger in Google?