Hoe start je een bedrijf

zonder fouten te maken in het begin

Lees hier alle tips & tricks

Wat spannend! Je gaat een bedrijf beginnen of je bent net begonnen.

Allereerst van harte gefeliciteerd. Je staat aan de start van een enorm leuke en leervolle reis. Behalve de praktische zaken helpen we je op deze pagina graag op weg met een heleboel behulpzame onderdelen.

Heb je behalve de informatie die we je op deze pagina bieden toch nog onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op via de mail en we helpen je verder met onze kennis.

De 6 praktische zaken die je MOET regelen:

Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Inschrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel is voor het starten van alle ondernemingen verplicht. Het is voor jou als ondernemer van belang te weten met wie je te maken hebt, wie bevoegd is, wie aansprakelijk is en of er misschien sprake van een faillissement is. Het handelsregister is hiervan precies op de hoogte en levert je hierover nauwkeurige informatie. Bovendien voert de Kamer van Koophandel de wet uit in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

Een zakelijke bankrekening

Je eerste klant wil jou betalen, en wel op je nieuw geopende zakelijke bankrekening. Check vooral even KNAB. Zij hebben een ideale zakelijke rekening waarbij je meteen je inkomende facturen kunt splitsen in inkoop, btw en winst. Super praktisch!

Kies de geschikte rechtsvorm

Start je meteen met een BV? Of is een eenmanszaak een betere start voor jou? Voor de eenmanszaak gelden geen oprichtingseisen. Er hoeft geen akte te worden opgemaakt. Laat je goed informeren over de rechtsvorm van jouw bedrijf.

Maak een website

Je visitekaartje online? Nee, in deze tijd wil je van je website een verkoop machine maken. Uiteraard kan je starten met een gratis site van bijv. Wix of Wordpress, maar wil je meteen een site die volledig naar jouw wens is en verkopen genereert? Kies dan een type website aanbieder die bij jou past en het liefst een website waar je met gemak zelf wijzgingen in kan aanbrengen. Deze website van TSOBG is van Phoenix. Een super proffessionele club en een website die je met gemak zelf maakt, bijhoudt én die altijd up to date is volgens de wensen van Google.

Start je social media

Als iemand jou niet kent, kan deze persoon ook niet bij je kopen. Laat jezelf en je bedrijf zien en gebruik de gratis social media kanalen die hiervoor zeer geschikt zijn optimaal. Lees hier meer over het goed opzetten van jouw online zichtbaarheid.

Regel een eerste klant!

je kan nog zo'n mooie instagram feed, website of idee hebben maar zonder klanten geen bedrijf. Je eerste doel is dus altijd... sales! Regel zo snel mogelijk een eerste klant met deze salestips!

Hoe begin je een bedrijf. In 10 stappen